Menu
Episodes

Candy Cube Residence

Surrounded by mountains in Tai Hang, Hong Kong, the 59sqm Candy Cube residence is a warm, cozy space; designed by architect Nelson Chow to separate its owner from the bustle of the city.

Located in a mountainous region of Hong Kong, where the forest and high-rise residential towers meet, Nelson Chow of NCDA has created ‘Candy Cube Residence’ a futuristic 59sqm tiny apartment.

Designed by Chow for a close friend, the brief was to create a ‘fun, colorful and futuristic’ home with generous storage areas to ensure the home was uncluttered.


The existing floorplan was claustrophobic with 2 bedrooms and bathrooms creating small separate areas. With the space divided into such small spaces, Chow didn’t feel that the entire floor-plan was being utilised to its full potential. 

The remodel saw the internal walls removed and the floorplan opened up completely into a single large room with a separate space for the bathroom and kitchen. 

The kitchen is stark and metallic with a door at either end, an entrance to the apartment, and a balcony that lets in a good amount of natural light. 

Entrance to the home is also through the kitchen

Stepping through the kitchen into the main area really does feel like you’re entering a different era, curved walls, moveable dividers, and soft bright fabrics all play a role, but complement each other, never competing, playing a critical role in dividing the homes various functions. The finishes and lighting are futuristic, but the colors are 70’s inspired creating an ‘Asimovian’ atmosphere that feels, bright, optimistic, and playful. 

The living, dining, and sleeping areas are all in this space defined by the custom furniture that tastefully decorates each zone. All furnishings have been carefully selected and designed for this home from the custom curved kitchen door with a sculptural handle to the dining chairs with wheels that allow the table to serve a different purpose depending on the need. 

The four-poster bed provides a compelling backdrop to the dining area and serves to create separation between the two zones. The magnificence of the four-poster bed is enhanced with a front-row seat to one of Hong Kong’s best locations with a large window at the foot of the bed. The natural light from this window filters through the apartment, a key reason why Chow decided not to close the master completely. 

Images by HDP Photography

No Comments

    Leave a Reply